A hozzávalók listája elég rövid:
A citromfű olyan helyről származzon, ahol nem permeteztek vagy csigaölőztek.
A BIO citromra ne sajnálja senki a pénzt, mert a vegyszerekkel kezelt héjat is beáztatjuk a szörpbe.
A kezelt citromnál még annak az elhagyása és citromsavval való helyettesítése is jobb!
Az üvegek előkészítését itt találjátok.
citromfűszörp | 860,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
citromfű | lábasnyi | 0 | DIY | |
BIO citrom | 4 db | 400 | Lidl | |
étkezési citromsav | 1 evőkanál | 30 | Herbaház | |
(Na-benzoát) | 1 késhegynyi | 10 | ||
szűrt víz | kb. 3,5 l | 0 | ||
üvegek | 3,5 liternyi | |||
cukor VAGY | 0,5 kg | |||
édesítőszer 1:4 Dia Wellness | 125 gr | 3280 | 410 | Internetpatika |
adag | 1 | 850 |
1) Egy 4 literes üveget teletettem frissen szedett és átmosott citromfűvel és felöntöttem tisztított vízzel. Hiába van benne citromsav, a vízkő úgyis megjelenik ásvány- vagy csapvíz használatakor.
2) Literenként 1 db citromot szeleteltem bele héjastul. Ha éppen a lime-ot kapok jó áron, akkor azt teszek bele.
3) A leveleket leszorítottam a víz alá, nehogy kilógjon. Ez nagyon fontos! (A Lidlben vett fetasajt leszorító rácsát használtam erre, és egy vízzel megtöltött kisebb ételtartót tettem rá nehezéknek. Lehet kapni ecetes uborkához is leszorítót, nekem nincs.)
4) A hűtőben 1 napot pihentettem. Meleg helyen megbuggyan, és ha tovább ázik, akkor is érezni a végeredményen.
5) Egy nap elteltével a vizet egyszerre leöntöttem a citromfűről. Szűrőt teszek a lábas fölé közben. Amint levegőt kap a növény, befeketedik, és elrontja az egész ízét, sajnos már jártam így.
6) Melegítés közben édesítem. Egy 4 literes befőttes üvegnyi italba fél kiló cukor vagy 125 gramm Dia Wellness negyedannyi ugyanannyi édesítő kell.
7) Dunsztolom.
A 4 literes dunsztosból 3 és fél liter szörp lett végül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése