Ha vendégeket várunk, gyakran kerül elő a grillsütő, mert hétköznap nem szívesen játszadozunk vele, de nincs is jobb, mint a porhanyós grillhús, amin nemcsak a fűszereket, hanem még a füst ízét is érzed.
A csirkemellet érdemes beáztatni előtte tejbe, majd a tej leöntése után pácolni csak be.
Az origo cikke szerint a hús nem lesz tőle puhább, csak ha megfőzzük benne, de sok étterem így puhítja a húst és én is jobban szeretem, ha így készül.
A tarját előtte este szoktuk bepácolni.
grillhúsok | 336,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
csirkemell | 1 kg | 1500 | 1500 | Lidl |
tej | 2 dl | 150 | 30 | Lidl |
repceolaj | 1 dl | 800 | 80 | Herbaház |
rozmaring | 3 evőkanál | 0 | DIY | |
bazsalikom | 1 evőkanál | 0 | DIY | |
só | 1 evőkanál | 0 | ||
tarja | 1,5 kg | 1100 | 1650 | hentes |
repceolaj | 1,5 dl | 800 | Herbaház | |
mustár | 2 dl | 500 | 100 | Lidl |
bors, só | 1-1 evőkanál | |||
adag | 10 | 3360 |
Lélegzetelállítóan üde látvány a végeredmény:
Aki pedig plusz kalóriákra vágyott, rozsos-lenmagos és graham lisztes szénhidrátcsökkentett, vajas-tejes kiflivel egészíthette ki a menüt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése