Fő a változatosság, így a rakott édeskrumplit és a muszakát egyesítettem, amikor azon gondolkoztam, hogy a maradék édesburgonyát mivel tudnám felhasználni.
padlizsános rakott édesburgonya | 343,9 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
padlizsán | 2 db | 300 | Lidl | |
kolbász | 1 szál | 460 | hentes | |
házi joghurt (híg) | 8 dl | 200 | 160 | DIY |
tojás | 6 db | 240 | házi | |
édesburgonya | 1 kg | 500 | 500 | interet |
só | 1 evőkanál | 1000 | 40 | Internetpatika |
citromos kakukkfű, borsikafű | DIY | |||
extra szűz olívaolaj | 5 evőkanál | 19,552 | Lidl | |
adag | 5 | 1720 |
1) Vizet forraltam vízforralóban, majd az édesburgonyára öntöttem, sóztam.
2) Felszeltem a padlizsánt, sóztam, bekentem olívaolajjal, majd sütőben légkeveréses módban 180 fokon sütni kezdtem. Padlizsánonként egy sütőtálcányi lesz, az első sütésnek kell kb. 10 perc, egyszer közben át kell forgatni a szeleteket, a másodiknak már pár perccel kevesebb idő szükséges. Vigyázat, a barna kis foltokat érdemes megvárni, de utána hamar megég.
3) Az édesburgonyát 10 perc után leöntöttem hideg vízzel. A héjailyenkor már könnyen lejön, de nem fő szét, szép szeletekre lehet vágni.
4) A joghurtot kikevertem a tojásokkal, citromos kakukkfűvel és borsikával fűszereztem, mindegyikből 3-4 kanállal került bele.
Aki tejmentesen szeretné elkészíteni, 2 cocomast használjon a házi joghurt helyett és higítsa fel vízzel.
5) Kikentem olívaolajjal a sütőedényt és a következő sorrendben rétegeztem: padlizsán, édesburgonya, kolbász, joghurtos szósz, padlizsán, édesburgonya, kolbász, joghurtos szósz.
6) 200 fokon, kezdetben alufóliával letakarva, majd anélkül sütöttem 50 percig 180 fokon. Mivel az édesburgonya miatt sok víznek el kell párolognia belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése