Szerettem volna elhasználni a maradék hozzávalókat, így megint rakott ételt terveztem, de olyant, amit rég ettünk már. Természetesen a padlizsános-gombás szósz és a párolt zöldségek kihagyhatók - felválthatók bármivel, de nálam fontos szempont volt, hogy minél kevesebb kalóriát tartalmazzon az étel, és hogy a sajtot leszámítva tejmentes maradjon.
rakott cukkini | 221,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
darált comb | 500 gr | 780 | 390 | Spar |
lilahagyma | 1 db | 240 | 16,8 | Spar |
házi ketchup | 400 gr | 0 | DIY | |
padlizsános-gombás szósz | 250 gr | 0 | DIY | |
kókuszzsír | 3 evőkanál | 1000 | 50 | Internetpatika |
só | 2 evőkanál | |||
cukkini | 500 gr | 450 | 225 | Spar |
maradék párolt zöldség | 0 | |||
barna bulgur | 125 gr | 736 | 92 | Internetpatika |
sajt | 100 gr | 1100 | 110 | Spar |
adag | 4 | 884 |
1) Leforráztam a barba bulgurt kétszeres mennyiségű vízben és lefedtem.
2) A hagyma megdinsztelése után a darált húst is átsütöttem, sóztam, és ha már elfőtte a hús levét is, belekevertem a szószokat, vízzel higítottam a megfelelő állagúra. Mivel tejtermék nem került bele, így hígabbra hagytam a szokásosnál.
3) Összeállítottam az ételt kikókuszzsírozott falú edényben: hús - bulgur - zöldség - karikázott cukkini sorrendben, kétszer rétegezve. A cukkinit érdemes 4-5 mm vastag szeletekre vágni.
4) Végezetül megsütöttem, 180 fokon légkeveréses sütés mellett 40 perc kellett neki. Sajttal csak a legvégén szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése