paradicsomleves | 138,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
vörös-/lilahagyma | 1 db | 250 | 20 | |
olívaolaj | 2 evőkanál | 2444 | 6,11 | Lidl |
paradicsom | 1 üveg 7 dl | 714 | 500 | Lidl |
alaplé | 1 l | 0 | DIY | |
DW édesítő | 1 evőkanál | 3230 | 25,84 | Internetpatika |
bazsalikom | 3 evőkanál | 0 | DIY | |
adag | 4 | 552 |
1) Kivettem a mélyhűtőből egy kókuszzsíros bödönnyi alaplét, és meleg vízbe állítottam, hogy kicsusszanjon a dobozból. Tényleg érdemes havonta egyszer pótolni a készleteket, mert egy egészségtudatos ember éléstárában nem szerepel a leveskocka.
2) A hagymát felaprítottam, majd az olívaolajon üvegesre sütöttem. Az alaplét hozzáadtam és fedő alatt felolvasztottam.
3) Belekevertem a paradicsomot.
4) Kevés édesítőszerrel és sok szárított bazsalikommal ízesítettem.
Ha teljes értékű ebédnek szánod, kisméretű húsgombócokat főzz bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése