A kalóriákat is visszaszorítottam, amennyire lehetett, mert a hasonló receptekben csak zsiradékból áll a nedves hozzávaló. Ezt inkább magtejjel pótoltam. Rizstej helyett is lehet tehéntejet vagy akár gyümölcslét használni.
A liszt szintén változtatható, tönkölylisztet ajánlok hozzá, de így gluténmentes maradt a recept.
A tészta egy kenyér- és egy tortaformát töltött meg, mivel szilikon mindegyik, nem zsíroztam őket.
répás-mákos süti | 138,2 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
sárgarépa | 350 gr | 200 | 70 | Lidl |
barna rizsliszt | 270 gr | 700 | 189 | Internetpatika |
1:4 DW édesítő | 110 gr | 1620 | 178 | Internetpatika |
darált mák | 110 gr | DIY | ||
kókuszzsír | 100 gr | 1000 | 100 | Internetpatika |
rizstej | 200 ml | 400 | 80 | Rossmann |
citrom leve | 1 db | 100 | Lidl, bio | |
szerecsendió | 1 evőkanál | 30 | ||
fahéj | 2 evőkanál | 20 | ||
só | 1 csipet | |||
sütőpor | fél zacskó | 20 | ||
tojás | 4 db | 160 | ||
alufólia | tetejére | 20 | ||
adag | 7 | 967 |
1) A répát aprítógépben összedaraboltam, a nedves hozzávalókat itt öntögettem hozzá: a citrom levét, a felolvasztott kókuszzsírt, a magtejet és a tojásokat. Ha esetleg tehéntejet használsz, ne közvetlenül a tej után öntsd hozzá!
2) Egy tálban összekevertem a lisztet, édesítőt, sütőport, sót, szerecsendiót, fahájat.
3) Összekevertem a nedves és száraz hozzávalókat. A lényeg, hogy enyhén folyós legyen a végeredmény. Higításhoz vizet vagy tejet jó használni.
4) Alufóliával a sütés első felében letakartam a szilikonformát, előmelegített sütőben közel 50 percet sült a süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése