Ma a kolléganőkkel árpagyöngyös lecsót eszünk, amit nem én viszek, így csak egy adag ételt dobtam össze. Ilyenkor fő szempont az időtakarékosság, mert több napra nem lehet főzni nálunk vagy csak szájhúzások közepette, így marad a gyorsan keveset elve.
Nyár végén, a padlizsánszezon idején rászántam egy napot a padlizsános-gombás szósz elkészítéséhez, a spájzban sorakoznak az üvegek. Ennek szerintem csak nagy tételben érdemes nekiállni, mert a hozzávalókat külön kell megsütögetni, a massza pedig köpköd. Jó érzés viszont csak úgy leemelni egy-egy üveggel belőle, ha nincs időm vagy kedvem főzni.
padlizsános-gombás tészta | 248 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
durumtészta | 125 gr | 500 | 62,5 | Lidl |
padlizsános-gombás ragu | 200 ml | 0 | DIY | |
só | 1 teáskanál | |||
olívaolaj | 1 evőkanál | 2400 | 30 | Lidl |
sajt | 25 gr | 1200 | 30 | cba |
parmezán | 25 gr | 5000 | 125 | Lidl |
adag | 1 | 248 |
1) Főzd meg a tésztát ala dante (ha felforrt a víz, én lekapcsolom a tűzhelyet alatta, úgy is megpárolódik a tészta).
2) Öntsd rá a szószt, pirítsd meg a tésztát vele együtt.
3) Reszelj rá sajtot. Kész is. :) Összesen 3 perc.
A fotót nem szép tálalással, hanem még az edényben fényképeztem, hogy lássátok, mennyire érdemes rápirítani a szószt a tésztára, szépen elfő a leve közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése