Mivel a kelkáposztánál csak a kelbimbó ízét utálom jobban, próbálok olyan recepteket kitalálni, amikben mégis fogyasztható, mert nagyon egészséges.
kelkáposzta fasírt | 74,5 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kelkáposzta fasírt | 500 gr (1 fej) | 260 | 130 | Spar |
lilahagyma | 90 gr | 240 | 21,6 | Spar |
zabpehely | 80 gr | 400 | 32 | Penny |
tojás | 1 db | 40 | házi | |
só, kakukkfű, currypor | 1-1 evőkanál | |||
adag | 3 | 224 |
1) A kelkáposztát felszeltem és sós víz felett megpároltam.
2) Aprítógépben összevágtam a hagymát, majd a párolt káposztát is, három részre osztva pont belefért a Bosch 800 ml-es tartályába. Megsóztam.
3) A vágóbetétet kivéve kanállal elkevertem benne a tojást, végül pedig a zabpelyhet.
4) Vizes kanállal fasírtot formáztam belőle az edény falához szorítva a keveréket és a sütőlapra egymás mellé helyeztem a kis pogácsákat.
5) 180 fokon negyed óra alatt megsült.
A tegnapi sonkás csirkemell köreteként hoztam el. Mártogatóssal tovább csitítható a kelkáposztaíz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése