Laktató leves, szerintem önmagában is kitesz egy ebédet. Aki keveselli, kis habarással főzeléket is készíthet belőle.
A fehér édesburgonya íze hasonlít leginkább az igazi krumplira, nem túl édes, így a legjobb kiváltója is egyben.
mungóbableves | 245,0 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
mungóbab | 300 gr | 1600 | 480 | Magbolt |
kókuszzsír | 1 evőkanál | 1000 | 50 | Internetpatika |
vöröshagyma | 120 gr (3 kisebb db) | 200 | 24 | Internetpatika |
sárgarépa | 1 db | 200 | 40 | Lidl |
fehér édesburgonya | 1 db, 0.5 kg | 930 | 186 | internet |
angolszalonna | 100 gr | 2000 | 200 | házi |
só | 1 evőkanál | |||
turbolya | 3 evőkanál | DIY | ||
kurkuma | 1 teáskanál | DIY | ||
víz | ||||
adag | 4 | 980 |
1) A mungóbabot áztasd be. Bár hamarabb elkészül, mint a többi társa, de a fehér édesburgonya gyors főzési ideje miatt érdemes felönteni előre.
2) Kókuszzsíron dinszteld meg a hagymát, majd süsd át jól a sárgarépát is, mielőtt vizet tennél hozzá. A répától gyönyörű sárga színt kap.
3) Engedd fel vízzel, sózd, majd az angolszalonnát, a fehér édesburgonyát és a mungóbabot is add hozzá.
4) Végezetül fűszerezed. A friss zöldfűszereket csak a legvégén keverd bele!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése