(Ehhez nem jó a darált köles, hanem csak a készen kapható, abszolút jól megőrölt liszt a megfelelő.)
Ha pedig lepény készül belőle a sütőben, nem ugyanaz az állaga mindenhol, belül nedvesebb marad.
Érzitek ugye a sok kísérletezést....? Mert ez nem kudarc, csak tapasztalat. :)
Az íze viszont nagyon kellemes, így kicsit csavartam rajta, hogy a hátrányát (töredezését, vastagságát) az előnyére formáljam.
kölessmarni | 88,0 | ár/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
kölesliszt | 150 gr | 1060 | 159 | Internetpatika |
kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
víz + (mag)tej elegye | 500 ml | 150 | 45 | |
házi lekvár | 100 gr | 0 | DIY | |
só | 1 kávéskanál | 1000 | 40 | Internetpatika |
vanília (lásd igazi vaníliás cukor) | 1 teskanál | DIY | ||
adag | 3 | 264 |
1) Palacsintatésztát keverek az alapanyagokból. Először hígnak tűnik, de nem marad így!
2) Állni hagyom minimum fél órát, mert a köles megszívja magát folyadékkal.
3) Felkavarom az aljára leülepedett köleslisztet, beleöntöm egy tepsibe és beteszem a sütőbe 180 fokra. A tészta 5 mm - 1 cm vastag legyen maximum.
4) Ha megsült az alja vagy teteje, jól összetöröm, összekeverem és visszateszem még a sütőbe, amíg teljesen át nem sülnek az apró kis darabkák.
5) Lekvárral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése