2020. október 21., szerda

Kedvenc uzsonnám, magos háromszögek kb. 1300 Ft/kg

Végre egy olyan nassolnivaló, ami mindenkinek bejön. Változatos, mert a hozzávalóktól függően lehet variálni az állagán, kinézetén.
A zabliszt vagy zabpehelyiszt rusztikusabbá teszi, a teljes kiőrlésű búzaliszt lágyabbá.
Zsírral olcsóbb, vajjal kifinomultabb. A kókuszzsír is alternatíva, de attól még a tejérzékenyesek nem fogyasztják.

Még nem kóstolta nálunk olyan, akinek ne ízlett volna, ezért szeretettel ajánlom Nektek is!

magos háromszögek1410Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgár
zab(pehely)liszt350 gr400140
zsír250 gr1000250
zsírszegény túró250 gr1200300
tojás1 db40
reszelt sajt150 gr2000300
1 evőkanál
tojássárga (tetejére)2 db80
magok (tetejére)100 gr300
adag11410

1) Kimérem a lisztet (én megőrlöm, ez a karantén újításom, ami fantasztikus hozadéka az idei évnek).
2) Jöhet a ZSÍR. Ettől áll vagy bukik a mutatvány. Ha folyós, könnyebben összeáll a tészta, de utána hűteni kell, hogy formázható legyen.  Ha előre gondolkodok, inkább a konyhapulton hagyom a bödönt, hogy felengedjen használat előtt. A vajat pedig reszelni szoktam, ekkor lehet rögtön nyújtani, ott is igaz az olvasztásra az előbbi.
3) Jöhet a többi hozzávaló: túró, tojás, reszelt sajt, só.
4) Gyúrunk! Egynemű, ragacsos tésztát kapunk, ami nem áll össze gombóccá. Ha emiatt kevesebb zsiradékot adtam hozzá, kevésbé lett porhanyós a végeredmény, lehet úgy is, hogy a zsiradék egy részét a végén adagolod hozzá.
5) Hűtőbe vele. Ha megdermedt, lehet nyújtani. Három részben szoktam szaggatni, csak felszelem, utána jöhet rá a tojássárgája, arra a magok. 4 tepsi lesz belőle.
6) Ha tehetem, rakok félre belőle a mélyhűtőbe, remek uzsonnára.



2 megjegyzés: