2017. június 14., szerda

Ha nyár, akkor grill

Karácsonyra kaptunk elektromos grillsütőt, magamtól nem vettem volna meg, mert ott a faszenes vagy a grill serpenyő, de remek találmány! Hangulatos, hamar felfűt, nem lesz tőle füstszagú az ember, és a lakásban sem terjed az étel illata.

A tavalyról megmaradt zöldségkrémek nagyszerű pácolási módok: padlizsánkrém, ajvar, ketchup, sok verziót találtok a régebbi bejegyzések között. Kis olajjal összekeverem, áll benne egy-két óráig és süthetjük is.

Mellé mindig kerül valami zöldség: főleg padlizsán, cukkini, paprika, múltkor pedig almát dobtunk mellé, mert nem volt otthon semmi.
A képen ajvarban pácolt csirkemell almával és vörös rizzsel. Utóbbit IR-eseknek tapasztalataim alapján nem ajánlom, de ez persze egyénfüggő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése