2021. január 25., hétfő

Kínai csirke 355 Ft/adag

Egyszerű, de ízletes étel kerülhet az asztalra, ha megvan hozzá minden alapanyag.

Szeretem mungóbab-csírával tálalni (salátaként), így előtte 4-5 nappal be kell éjszakára áztatni a babot, majd a vizet leöntve és cserélve csíráztatni a további napokon. 


1) A zöldségeket a húst külön-külön pirítom meg, így először a zölsdéget szoktam, majd azt visszateszem a tálba, amiben addig volt és a húst magában sütöm meg, ehhez adom vissza a zölsdéget.

2) A házi ketchup mindenhez jó, ha nincs, ott a paradicsompüré, amit még tovább is ízesíteni kell.

3) A fűszerezés ízlés kérdése, itt érdemes nem spórolni vele. A vörösborecet lehet balzsamecet is, a lényeg, hogy ne féljünk használni. A szójaszósz már nem pajzsmirigy-barát, de egyszerűen ebbe az ételbe kell és kész. Ha azt vesszük, hogy 1 kg hús egy evőkanálnyit kíván, már nem tűnik olyan soknak, pláne, hogy nem mindennap ezt eszünk.

4) Az ananász utoljára kerüljön bele, és ha összefőttek az ízek, akkor tegyél csak bele édísítőt, ha hiányolod. 

5) Basmati rizs dukál hozzá, a rizst megpirítva, mésfélszeres vízben minimum fokozaton, fedővel főzve lesz pergős. Egy főre szárazon 50 gr elég nálunk, ami a 7 adaghoz 350 gr, fejenként 40 Ft, ahol én veszek (apromagok.hu).


kínai csirke353Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
kókuszzsír20 gr (2*10)100020Paleo Centrum
újhagyma100 gr200
sárgarépa100 gr30030
piros pritaminpaprika1 db200
csirkehús (comb- vagy mellfilé)1 kg11001100
10 gr
ananász (cukormentes)1 konverv499Aldi
házi ketchup500 ml
vörösborecet50 ml60050
szójaszósz (cukormentes)10 gr500050Lidl
ha paradicsomszószból készül, édesítő15 gr280042
basmati rizs (külön!)350 gr800280apromagok.hu
víz525 gr0
adag
72471

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése