2017. január 3., kedd

Kapros téli leves 284 Ft / adag

Az újévi első munkanapot könnyed levessel indítom.
A szükséges fehérjetartalom miatt húsgombócok kerültek bele, emellé pedig pár zöldség és fűszerek.
Mivel egy IR-es 1 evőkanál tejfölt megehet étkezésenként, így nem hagytam ki belőle annak ellenére sem, hogy az alaplé mellé növényi tejet használtam.
A szezámtej receptje itt érhető el.


könnyed téli leves284Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
vöröshagyma60 gr24017Lidl
csirkemell300 gr1500450Lidl
zabpehely3 evőkanál20400Lidl
tojás1 db40házi
oregano, só0DIY
vöröshagyma2 evőkanál24010
sárgarépa2 szál20030DIY
burgonya1 db10020
zöldbab200 gr500100
kapor, majoranna3+1 evőkanál0DIY
szezámos növényi tej0,5 l11658DIY
tejföl30 gr41012LIdl
alaplé1 liter0
adag41137

A kalóriabázis szerint szezámtej helyett rizstejjel számolva
100 gramm tápértéke:
   kcal: 50.87
   fehérje: 4.09   szénhidrát: 6.58   zsír: 0.88

adag (500 g) tápértéke:
   kcal: 254.35
   fehérje: 20.47
   szénhidrát: 32.91
   zsír: 4.38

1) A hagymát aprítóban összevágtam kisebb darabokra (ne legyen krémes), majd két evőkanállal félretettem a levesbe, a többit egy tálba mertem, majd a csirkemellet is összedaráltam a gépben. (A mosogatás miatt ez a sorrend, így a kettő között nem kell kiöblíteni.)
2) A hagymát, csirkét, tojást összekevertem a fűszerekkel, végül 3 evőkanál zabpehellyel kiegyensúlyoztam az állagát. Sütőpapíron 180 fokon sütöttem meg, jobban szeretem így, mint főzve.
3) A mélyhűtőből kivett alaplét lábasba tettem, felolvasztottam, ebbe került bele először a hagyma és a sárgarépa, majd kissé később a burgonya és a zöldbab. Mikor megfőttek, szezámtejet öntöttem hozzá, sok-sok kaporral és majorannával ízesítettem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése