2017. január 30., hétfő

Gyümölcskenyér 50 Ft / 50 grammos szelet


Decemberben nem készítettem gyümölcskenyeret, mert amúgy is nehéz volt megállni az édességdömping csábítását, de jött a január és a szokásos muffin helyett ez került az uzsonnás dobozomba.
Először tk. tönkölyliszttel készítettem, az jobban bejött, mint a gluténmentes társa.

Ebből a tésztából két szilikon kenyérforma lesz.


gyümölcskenyér1200Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
barna rizsliszt300 gr200
bambuszrostliszt100 gr200
sütőpor1 db40
dió100 gr0
chia mag20 gr40
útifűmaghéj3 gr50
1 teáskanál0
DW 1:4 édesítő100 gr400
házi cukormentes lekvár250 gr0
tejföl200 gr150
víz2 dl0
tojás 3 db120
házi aszalt gyümölcs200 gr0
adag11200

1) Összekevertem egy nagyobb tálban a száraz hozzávalókat, először a liszteket, aztán a darabosat. Mehet bele kis csoki is. :)
2) A tojást, a lekvárt és a vizet is egymáshoz adtam, majd elegyítettem a kettőt.
3) Két szilikon kenyérformába kanalaztam, 600 gramm ment egy edénybe és kisütöttem. 50 grammos szeleteket könnyen lehet belőle vágni, így 2*12 szelet gyümölcskenyerünk lesz.
Most aszalt meggy és meggylekvár került a sütibe.


A tejföl és a szilikon forma miatt nem igényelt zsiradékot, aki ezt elhagyná belőle, vízzel és kókuszzsírral pótolja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése