Decemberben nem készítettem gyümölcskenyeret, mert amúgy is nehéz volt megállni az édességdömping csábítását, de jött a január és a szokásos muffin helyett ez került az uzsonnás dobozomba.
Először tk. tönkölyliszttel készítettem, az jobban bejött, mint a gluténmentes társa.
Ebből a tésztából két szilikon kenyérforma lesz.
| gyümölcskenyér | 1200 | Ft/adag | ||
| Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
| barna rizsliszt | 300 gr | 200 | ||
| bambuszrostliszt | 100 gr | 200 | ||
| sütőpor | 1 db | 40 | ||
| dió | 100 gr | 0 | ||
| chia mag | 20 gr | 40 | ||
| útifűmaghéj | 3 gr | 50 | ||
| só | 1 teáskanál | 0 | ||
| DW 1:4 édesítő | 100 gr | 400 | ||
| házi cukormentes lekvár | 250 gr | 0 | ||
| tejföl | 200 gr | 150 | ||
| víz | 2 dl | 0 | ||
| tojás | 3 db | 120 | ||
| házi aszalt gyümölcs | 200 gr | 0 | ||
| adag | 1 | 1200 |
1) Összekevertem egy nagyobb tálban a száraz hozzávalókat, először a liszteket, aztán a darabosat. Mehet bele kis csoki is. :)
2) A tojást, a lekvárt és a vizet is egymáshoz adtam, majd elegyítettem a kettőt.
3) Két szilikon kenyérformába kanalaztam, 600 gramm ment egy edénybe és kisütöttem. 50 grammos szeleteket könnyen lehet belőle vágni, így 2*12 szelet gyümölcskenyerünk lesz.
Most aszalt meggy és meggylekvár került a sütibe.
A tejföl és a szilikon forma miatt nem igényelt zsiradékot, aki ezt elhagyná belőle, vízzel és kókuszzsírral pótolja.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése