2020. március 24., kedd

Padlizsános rakott édesburgonya darált hússal

padlizsános rakott édesburgonya
Hozzávalókmennyiségkalóriaszénhidrát
padlizsán2 db, 680gr18433
olivaolaj (padlizsánhoz)50 gr
olivaolaj (hagymához)10 gr5300
vöröshagyma60 gr245
darált hús500 gr8152
házi ketchup180 gr16729
joghurt400 gr29621
kefír150 gr997
tojás2 db1501
édesburgonya600 gr515120
1 evőkanál
petrezselyem, kömény173
összesen2797221
adag646637

A tápértékek megközelítőleg helyesek! A hatalmas árkülönbségek miatt most kivettem ezt a részt a táblázatból.

1) Felteszem főni az édesburgonyát - 20 percre, majd hideg vízzel lehűtöm. A héja könnyen lejön. Túlfőzni nem szabad.
2) A padlizsánt szeletekre vágom és (két palacsintasütőn egyszerre) mindegyik oldalát megsütöm. Ehhez kell kb. fél deci olaj.
3) Kevés olívaolajon a  hagymát karamellizálom, félreteszem a padlizsán mellé, és ugyanabban a wokban megpirítom a húst és összeforgatom a házi ketchuppal. A 180 gramm nem sok, épp csak ízesíti.
4) A joghurtot és kefírt elfelezem (egyik része egy tálkába egy, a másik a joghurtos pohárba) és 1-1 tojással elkeverem.

Mire megfő a krumpli, pont végzünk a padlizsánnal és a hússal, vagyis ha szimultán dolgozunk, ez eddig 20 perces munka volt. 

5) Rétegezünk.  
Nálam: padlizsán - hús - édesburi - hagyma - öntet - padlizsán - öntet. 
Mehet a sütőbe! Az illatából érezni fogod, mikor jó.



Íme, ha kész, alul pedig a férfi adag - női adag :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése