2017. szeptember 28., csütörtök

Menüterv készítése

Minden hónap elején megnézem, milyen alapanyagok vannak otthon, mit lenne ideje elhasználni végre a közeli szav.idő miatt, mit lehetne belőle készíteni, és összeírom magamnak az így kiötlött ételeket. Kiegészítem azzal, mit ennék szívesen, így lesz egy listám, amihez nyúlhatok a "semmi nem jut eszembe, mit csináljak" esetén.

Mutatom a júliusi és augusztusi példákat. Van, amire nem kerül sor, akkor azokat következő hónapra átviszem. Amire sor került, azt áthúzom, nem törlöm ki, mert jövőre jó ötleteket lehet majd meríteni belőle adott hónapban.

Szeretek úgy főzni, hogy az egyik étellel egyszerre elő is készítem a többit, számos ilyen receptsort találtok a blogon. Hoztam most rá egy friss példát.

Hétfőn zacskóban kacsa- és csirkemellet sütöttem krumplival, cukkinivel - házi paprikakrémmel és paradicsomszósszal (a kamrából). A krumpliból másnapra gnocchit gyártottam, amihez öt perc alatt meglett a sajtszósz. Ez igazából megmentette a nudlimat, mert véletlen szétfőtt a második adag. Összekevertem hát a szósszal, hagytam hűlni és megszilárdulni, végül gombócokat formáltam belőle a fagyimérő kanállal. Ha a serpenyőben hagytam volna, pizzaszeletként szelem fel.
A kacsamellet először az előző napi cukkinitócsnival ettük, majd gnocchival.
Következő nap mungóbabfőzelék készült a pecsenyeléből, aminek a csirkemellet szeleteltem fel a tetejére.





A zacskóban sült húsokról találtok bejegyzést korábbról, pl. itt.
Gnocchi recept itt, mert a spenót sokkal jobb a diétába, de nekem néha belefér a krumpli.
Mungóbab recept pedig itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése