2017. november 6., hétfő

Tabulé

Törökországban ettem először, ott szerettem meg. Ahány étterem, konyha, annyiféle elkészítési módja ismeretes. Paradicsomot, (lila)hagymát, paprikát vágnak bele, ezeket kihagytam, pláne a hagymát. :)
Hidegen fogyasztandó.


tabulé340Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
kuszkusz / bulgur200 gr700140Bulkshop
csipet
citromlé2 db citromé800200
petrezselyem-zöldnagy csokor (bulgurnál is több)
menta
előbbi negyede
zöldségek ízlés szerint
adag1340

1) Forró vizet öntök a kuszkuszra / bulgurra és lefedem, amíg megpárolódik magában. Nem igényel főzést. Leszűröm.
2) Amíg hűl, apróra összevágom a petrezselyemzöldet, mentát. Csak frissen szedettel érdemes dolgozni!
3) Citromlével ízesítem.
4) A hűtőben állni hagyom, egy nap alatt összeérnek az ízek.

Sült csirkével, párolt almával és körtével, valamint humusszal ettük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése