2017. november 6., hétfő

Diós linzer 885 Ft / tepsi

Ha már diószezon van, akkor ne mandulaliszttel dolgozzunk, használjuk ki a természet adta lehetőségeket.
A linzertészta alapja ez itt, viszont a dió olajosabb a mandulánál, így a 3:2:1 szabály felborul valamelyest (liszt:zsír:"cukor").

A következő hozzávalókból kicsit nehezebben kezelhető tészta keletkezett, összegyúrás után jobban ragadt, de a hűtőben lehűlve szépen összeállt. Pihentetés után a hidegről kivéve a kezemmel nyomogattam szét, utána lehetett csak nyújtani a sodrófával.


diós linzer59Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
tk. liszt200 gr25050Lidl, CBA
darált dió150 gr2000300
DW édesítő25 gr360090
diétás termékek webshop
teavaj (hideg)100 gr2160216Lidl, Penny
kókuszzsír (hideg)100 gr1050105
Diétás termékek webshop
citrom héja
1 db citromé, vagy citromhéjpor
100Bulk shop
tejföl (30) 40 gr,
4 evőkanál
60024Lidl
1 csipet2000
adag15885

Az összes hozzávalót beleöntögettem sorban a dagasztótálba, illetve először csak 100 gr diót, majd adtam hozzá még 50-et, mert túlságosan ragadt. A diós linzerhez elég lenne 30 gr tejföl is. A legjobb, ha tejföl nélkül kezditek el gyúrni és szép lassan adjátok csak hozzá.
A fenti hozzávalókból ennyi lett (kicsit jobban szét kellene húzni őket):


100 gramm tápértéke
kcal: 526.96
fehérje:  7.54
szénhidrát: 26.77
zsír: 46.04

Egy adag kb. 42 gramm (ha 15 adag / tepsi):
kcal: 221.32
fehérje: 3.17
szénhidrát: 11.24
zsír: 19.34

TIPP
A tescóban vettem 4 db-os COOK sütikiszúrót 350 Ft-ért, más mintájút, de hasonló elven működőt (amivel ki lehet nyomni belőle utána, ha beleragadt).
Képtalálat a következőre: „tesco kiszúró sütemény”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése