Előnye, hogy a csokimázon kívül nem adunk hozzá külön zsiradékot, a tészta pedig puha, lágy és 4 napig biztos friss marad, nem szárad össze (addigra fogyott el nálunk).
1) Az aprítóban kicsit összetöröm a dióbelet.
2) Az almát kisebb darabokba vágva hozzáadom és összeturmixolom. Azért ne legyen folyós, nem baj, ha rusztikusabb marad. Nem kell megvárni, míg levet enged az alma akkor se, ha reszeled előtte.
3) Mehet bele a két tojás, majd a víz.
4) A szárazabb hozzávalók közül a szódabikarbónát teszem hozzá következőnek, majd a liszteket. Ezeket lehet variálni, a lényeg, hogy 150 grammot használj. A fehérjeporban van édesítő, szóval anélkül több édesítésre szorul. A cukorhelyettesítő menjen bele utoljára. Használtam már zöldbanánlisztet, köleslisztet, bambuszrost liszttel is kevertem ezeket, mindegyiknél működött. Tisztán fehérjeporral még nem készítettem el.
5) Megsütöm, elég hamar kész, kb. 15-20 perc.
6) Vízgőz felett csokit olvasztok vajjal és elkenem a sütin. Ez persze elhagyható, sok kalóriát megspórolsz nélküle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése