2019. október 16., szerda

Diós-almás süti 157 Ft/adag

Elromlott a mosogatógépünk, így a süti kizárólag a Bosch aprító tartályában készül, mást nem maszatolok össze hozzá, és 40*25 cm-es tepsiben sül, alatta szilikonlappal.
Előnye, hogy a csokimázon kívül nem adunk hozzá külön zsiradékot, a tészta pedig puha, lágy és 4 napig biztos friss marad, nem szárad össze (addigra fogyott el nálunk).


diós-almás süti157Ft/adag273Ft24
Hozzávalókmennyiségár/kgárkcalCH
dió100 gr400040065414
reszelt alma300 gr2507515641
tojás2 db801771
víz100 gr00
negyedannyi édesítő20 gr368074020
szódabikarbóna3 gr2000
zöldbanánliszt90 gr210018931572
fehérjepor60 gr40002402465
vaj201400561430
étcsokoládé min. 70%40300012049637
adag812542187190

1) Az aprítóban kicsit összetöröm a dióbelet.
2) Az almát kisebb darabokba vágva hozzáadom és összeturmixolom. Azért ne legyen folyós, nem baj, ha rusztikusabb marad. Nem kell megvárni, míg levet enged az alma akkor se, ha reszeled előtte.
3) Mehet bele a két tojás, majd a víz.
4) A szárazabb hozzávalók közül a szódabikarbónát teszem hozzá következőnek, majd a liszteket. Ezeket lehet variálni, a lényeg, hogy 150 grammot használj. A fehérjeporban van édesítő, szóval anélkül több édesítésre szorul. A cukorhelyettesítő menjen bele utoljára. Használtam már zöldbanánlisztet, köleslisztet, bambuszrost liszttel is kevertem ezeket, mindegyiknél működött. Tisztán fehérjeporral még nem készítettem el.
5) Megsütöm, elég hamar kész, kb. 15-20 perc.
6) Vízgőz felett csokit olvasztok vajjal és elkenem a sütin. Ez persze elhagyható, sok kalóriát megspórolsz nélküle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése