2016. január 28., csütörtök

Gluténmentes gombás tészta 465 Ft / adag

A héten voltam piacon, ott mindig friss a gomba. A szósz tésztára és melegszendvicsre is jó, sőt ha van időm, nagyobb tételben elkészítem, magában vagy nyáron padlizsánnal együtt, és dunsztolással tartósítom.
A 2 kg gombából készült szószból egy litert lefagyasztottam, a maradékot 3 felé osztottam.

Tésztát általában magam gyúrok, de szoktam 1-1 zacskóval tartalékolni otthon, ha nincs kedvem nekiállni.

Apró spórolási tipp a tésztafőzéshez
A vizet forrald fel só nélkül, majd ha beletetted a sót és a tésztát és újra felforrt, tegyél rá fedőt és fejezd be a melegítést! Így biztos nem fő szét a tészta, ráadásul energiát is spórolsz vele.

Gombaszósz178,6ár/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
Kókuszolaj1 evőkanál100020Internetpatika
Vöröshagyma40 dkg20070Lidl
Barna csiperke2 kg5001000Piac
Zakuszka0,3 l400120DIY
Házi ketchup0,1 l40040DIY
Só, bors, zöldfűszerDIY
adag71250

A zakuszka és a ketchup mellé csak hozzávetőleges értéket írtam, mert majd láthatjátok, milyen olcsón ki lehet hozni, ha előre elkészítitek, amikor idénye van.

Gombás tészta465,0ár/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
Gombaszósz179
Pasta Doro tészta125 g860215Internetpatika
Sajt5 dkg125062,5Piac
adag456,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése