2016. január 28., csütörtök

"Irányelvek"

A blog ötletét a Bravúros Beosztók facebook-csoport adta, mert azt tapasztaltam, az emberek inkább nyúlnak egészségtelen ételekhez, ha spórolni akarnak a költségeken. Pedig nem kell!

Az egészséges ételek nem a gazdagok kiváltsága.

Hogy mit értek egészséges ételek alatt? Számomra a rostban gazdag, cukormentes, minimális tartósítószert tartalmazó étrendet jelenti, lehetőleg friss, helyi alapanyagokból. A "clean eating" irányelvei a mérvadóak, de már rég így táplálkoztunk, amikor rájöttem, hogy ezt így hívják. Fogyasztunk tejterméket módjával, húst, glutént is, szóval nem zárok ki semmit a táplálkozásunkból, inkább mértékletességre és változatosságra törekszem.

Kettőnk (két felnőtt) havi ráfordítása az ételekre havonta 30.000 Ft.
(Ha beleveszem a férjem plusz költéseit, amikről nem tudok feltétlen, hozzáadok plusz 10.000 Ft-ot, az akkor is 40.000 Ft kiadás csupán.)

Ebben persze elég sok munka van, de láthatjátok majd, mennyit jelent nemcsak a havi, hanem az éves tervezés. Körülbelül fél évnyi befektetett munka kell a rendszer felállításához, ami soknak tűnhet, de megtérül idő és pénz tekintetében is. Idén igyekszem a blogon megmutatni, milyen receptekkel dolgozom, miket raktározok el a befőzési szezonban télre, mikor, hol, mit érdemes venni. Tartsatok velem!

Kedveld facebook oldalunkat! olcsó és egészséges

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése