2016. január 29., péntek

Mindennapi kenyér

Kedveld facebook oldalunkat! olcsó és egészséges

A péksüteményeken rengeteget lehet spórolni, már csak azért is, mert nem kell minden nap menni a boltba, ha frisset akarsz enni.
Régebben, ha megsütöttem a kenyeret, felszelve betettem a mélyhűtőbe, porciózva. Reggel kiveszed, estére felolvad.
A következő lépés a kifli volt, mert pont akkora a mérete, hogy ha fagyasztva elkezded sütni, mindenhol jól átsül.


A lepénykenyér is jó alternatíva. Vasárnap összegyúrom a kenyértésztát, mindig másféle lisztekből, hagyom megkelni, majd ezután beteszem a hűtőbe. Egy hétig eláll, addig gombóconként (kb. 7-8 dkg) kinyújtom, amikor szükség van rá és palacsintasütőben kisütöm, olaj sem kell alá. 5 perc és fantasztikusan finom. Néha sajtot teszek a közepébe:




Végül egy vacsoraötlet hozzá. A képen a lepénykenyeret, a keddről maradt tavaszi tekercseket és a frissen sült gombákat láthatjátok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése