2016. május 12., csütörtök

Rakott brokkoli 265 Ft / adag, rakott karfiol 255 Ft / adag

Mára kétféle rakott étel készült.

rakott karfiol255Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
kókuszzsír20 gr100020Internetpatika
karfiolfél fej300piac
görög joghurt + vízfél doboz100Lidl
csípős szósz / pirospaprika / harissa1 evőkanálházi
1-1 teáskanál0
vöröshagyma1 db
darált comb
(+ répa)
0,3 kg250hentes
paradicsom + olasz fűszerkeverék1 üvegDIY
hajdina100 gr95295Internetpatika
adag3765

rakott brokkoli265Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
kókuszzsír20 gr100020Internetpatika
brokkoli0,5 kg500250Lidl
tojás6 db150Spar
1-1 teáskanál0
vöröshagyma1 db30Lidl
darált comb
(+ répa)
0,3 kg250hentes
paradicsom + bazsalikom1 üvegDIY
hajdina100 gr95295Internetpatika
adag3795

1) A hajdinát beáztattam reggel forró vízben, hogy főzni se kelljen.
2) A karfiolt rózsáira szedtem, és a csípős szósszal, illetve fűszerekkel kikevert és vízzel felhigított mártásba forgattam, majd kikókuszzsírozott edényben megsütöttem 200 fokon kb. 10 perc alatt.
3) Addig a brokkolit párolóedényben, sós vízben elkészítettem, nem kell neki sok idő.
4) A hagymát megdinszteltem, a húst hozzákevertem, majd amikor megsült, a paradicsomot hozzáadtam.
5) Rétegeztem:
- a karfiolt az edényben hagytam, lefedtem egy réteg hajdinával, majd hússal, végül sajt is került rá.
- a brokkolinál alulra került a hús, rá az összes brokkoli, arra hajdina, végezetül hús, és a sütés végén ráütöttem 6 tojást is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése