2016. május 10., kedd

Szendvics mindenféle földi jóval, csak 110 Ft / db

Ha kirándulni megyünk, a szendvics mindig van nálunk. Ami a legfontosabb, hogy a zsemle is otthon készül, mert a boltban kapható teljes kiőrlésű termékek szerintem csak nyomokban tartalmaznak tk. liszteket. Ha magad sütöd, rájössz, hogy köszönőviszonyban sincs a bolti azzal, amit Te készítesz.

Ilyenkor mindig vajas kenyértésztából sütöm a zsemléket, mert azok egész nap frissek és puhák maradnak, a blogon több receptet is találsz hozzá. Itt a hamis kifli receptje, ami tönkölyből is készülhet, de a kenyér címke alatt több receptet is találsz pontosan kimért hozzávalókkal.

Ha a 100 grammos tésztalabdákat háromszög alakra nyújtod, kiflit kapsz, ha zsemlét szeretnél, úgy a gombócok tetejét az ujjaiddal folyamatosan széthúzogatod, miközben forgatod a kezedben, a széleket pedig a tészta aljára hajtod, így kapsz csodaszép zsömléket. Ha szóltok, legközelebb felveszem valahogy videóra, mert lehet, nehéz leírás alapján elképzelni a műveletet, pedig nem nehéz.

Nem utolsó szempont, hogy magad teszed bele a szalámit és a zöldséget is. Nagy csalódás, amikor rájössz, hogy a pultban levő gyönyörű szendvicsnek csak a felét töltötték meg, ott, ami kilátszik, vagy még nagyobb csalódás, amikor a szalámi a futottak még kategória legalját képviseli csak. Elvből nem veszek olcsó, rossz minőségű szalámikat, fájó szívvel, de parizert sem fogyasztok, pedig gyerekkorom nagy kedvence volt.

A kertben már nő a friss rukkola, a (bébi)spenót, sóska, a tépősaláta, virágcserépben is megél mind, nincs is jobb annál!

szendvics110,0Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
tk. tönkölyliszt500 gr200Lidl
vaj100 gr1200120Lidl
szárított élesztőfél zacskó20Penny
vajkrémfél doboz150Lidl
sonka20 dkg2500500Spar
salátaamennyi beleférDIY
rukkolaamennyi beleférDIY
adag9990

A végeredmény pedig:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése