2016. május 27., péntek

Zöldborsóleves kölescsipetkével

Rendszeresen készítek nagy mennyiségű levest, amiből a húst és a zöldségeket felhasználom a következő héten, míg a levét literenként, a kiürült kókuszzsíros vödrökben lefagyasztom.


A múltkor húsgombócot is sokat készítettem, így jópár golyót is a fagyasztóba tettem. 

Mivel nem fogyott el az összes frissen vásárolt borsó, a maradékot már nem nyersen, hanem a levesben megfőzve ettük meg. A borsó és húsgombóc mellé kölescsipetkét szaggattam.

kölescsipetke118,9Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
tojás1 db40házi
köleslisztkb. 85 gr 92879Internetpatika
adag1119
A lényeg, hogy egy tojáshoz evőkanalanként annyi köleslisztet adjunk, hogy már gyúrható, nem tapadós tésztát kapjunk.

Tartalmas, főételnek beillő leves készült így:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése