2016. szeptember 28., szerda

Padlizsán köleskásával töltve

Az év utolsó padlizsánjai nőnek már a kertben. Idén sikerült először szép tojásgyümölcsöket nevelnem, ezen felbátorodva elhatároztam, jövőre már több tővel próbálkozom, hogy magam termeljem meg az éves padlizsánszükségletünket.

Ezek tenyérnyi méretűek, nem a boltban kapható gigantikus fajta, de annál finomabb és zsengébb (persze elfogultság nélkül...).

1) Félbe vágom a padlizsánt. Kikaparok a belsejéből annyit, hogy tölteni lehessen.
2) Sózom, olajjal bespriccelem és kiolajozott tepsiben beteszem sülni. Barnulásig sütöm 180 fokon.
3) Tölteléknek most köleskását használtam, link itt. Lehet bármilyen húsos ragut is tenni bele.
4) Egy szelet sajt a tetejére, és vissza a sütőbe 10 percre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése