| rakott cukkini | 228,9 | Ft/adag | ||
| Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
| kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | |
| vöröshagyma | 60 gr | 240 | 17 | |
| darált sertéscomb | 300 gr | 900 | 270 | |
| (tojás) | 2 db | 80 | házi | |
| olívaolaj | 1-1 evőkanál | 2800 | 140 | Lidl |
| cukkini | 1 db | DIY | ||
| házi ketchup | 1 üveg | DIY | ||
| bulgur | 200 gr | 800 | 160 | |
| só | 1-1 teáskanál | |||
| adag | 3 | 687 |
1) A sózott bulgurt felöntöttem forró vízzel, lefedtem. Magában megpárolódik így, a végén csak le kell önteni róla a vizet.
2) A cukkinit 3-4 mm-es szeletekre vágtam, és olívaolajon serpenyőben barna foltosra sütöttem. Sülés közben sóztam. Három serpenyőbe fért bele a cukkini. Feltétlen pirítani kell, mert a frissen szedett nem nagyon enged vizet magából.
3) A kókuszolajon megdinszteltem a vöröshagymát, összesütöttem a hússal, összekevertem a ketchuppal.
4) Rétegeztem: hús, bulgur, cukkini, erre ráütöttem két tojást, és megint hús, bulgur. cukkini. Alufóliával lefedve sütöttem.
Itt a maradék töltött paprikával küldtem el ebédnek:
Aki eszik tejterméket, a tejföl és a sajt kívánkozik a tetejére, de mint látható, így is finom és guszta.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése