2016. április 15., péntek

Gombafejek zöldséges hússal töltve 200 Ft / adag a maradék felhasználásával

Ha tetszenek a bejegyzések, kérlek, kövess minket facebookon is: olcsó és egészséges.

Tegnap "gombáztam". A győri vásárcsarnokban frissen szedett, kiemelkedő minőségű gombát kapni. Mivel nem értek a gombákhoz és életveszélyes az ezzel való ügyeskedés, nem szedek soha, és Nektek sem ajánlom, ha nem tudjátok hol bevizsgáltatni. 
A gombánál mindig a tönk alját nézem meg, frissen szedettnél még hófehér, ott kezd először barnulni-fonnyadni. A kalap összezártsága az életkorát mutatja.

Van, hogy 400 Ft-ért ki lehet fogni kilóját, de a bolti társainál ez olcsóbb és jobb minőségű is. 

Felvásároltam az összes barna csiperkét (két és fél kiló volt csak), mert egyrészt nem kell hámozni, másrészt sokkal erőteljesebbnek érzem az ízét a sima, fehér társánál.
A nagyobb fejeket félretettem, a kisebbekből és ezek tönkjeiből gombás szószt tettem el, mert már elfogyott a nyáron gyártott gombás-padlizsános mártásom. A gombákat a megmaradt chilimentes húsos babbal töltöttem meg, ez volt a mentő ötlet, hogy ne menjen kárba.  

A költségvetése így egész kellemes:

hússal töltött gomba199Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
kókuszzsír1 evőkanál100030Internetpatika
gombafejek600 gr660396piac
darált húsos étel1,5 adagmaradék
sajt10 dkg1700170Lidl
friss turbolya1 csokorDIY
adag3596

A töltött gomba változatosan elkészíthető, fetasajttal és sonkával töltve itt találjátok a receptet.

1) A gombákat mosd meg, de ne áztasd!
2) Vágd ki a tönkjét!
3) Töltsd meg, amivel szeretnéd!
4) 200 fokos sütőben, alufóliával letakarva süsd kókuszzsírral kikent sütőtálcában, amíg levet nem ereszt, majd a végén, az alufóliát levéve sajttal a tetején süsd még 5 percet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése