Ha már szóba került a bazsalikom szaporítása, hoztam is egy receptet, amihez sok kell belőle.
Jó kis fogyókúrás étel, paleo étrendbe is beilleszthető. Mivel csak zöldségből származó szénhidrátot tartalmaz, vacsorának is tökéletes.
| paprika édesköménnyel és csirkemellel | 375 | Ft/adag | ||
| Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
| kókuszzsír | 20 gr | 1000 | 20 | Internetpatika |
| csirkemell | 1 db | 1500 | 300 | |
| édeskömény | 1 db | 500 | 120 | Lidl |
| vöröshagyma | 1 db | 200 | 15 | Lidl |
| bazsalikom | 4 evőkanál | 0 | DIY | |
| só | 1 evőkanál | |||
| kaliforniai paprika | 3 db | 1000 | 660 | DIY |
| olajspray | 10 | |||
| adag | 2 | 1125 |
1) A kaliforniai paprikákat megtisztítottam, félbevágtam és a magházat óvatosan kiszedtem, ügyelve rá, hogy a paprika húsába ne vágjak bele. Olajspray-vel lefújtam és a sütőbe betettem sülni légkeveréssel. (Ha nem sütöd elő, órákig készül majd megtöltve.)
2) A megdinsztelt hagymára először az apró kis kockákra vágott húst dobtam rá, majd az édesköményt. Sóztam, sok bazsalikommal fűszereztem, remekül megy az édeskömény ízéhez.
3) Mire elkészült a töltelék, a paprika is megpörkölődött. Megtöltöttem, az egyikre tojással kikevert joghurtot is öntöttem, és alufóliával lefedve 20 percet sütöttem.
Az 1 db csirkemellből és 1 db édesköményből készült töltelék 3 paprikához elég, én kevesebbet vettem sajnos, de a receptet átírtam emiatt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése