2016. április 4., hétfő

Sütőben sült tócsni 70 Ft / adag

A húslevesbe azért teszek krumplit is, mert köretnek nagyon jó de nem szánnék rá időt és energiát, hogy külön elkészítsem. A tócsni legegészségtelenebb része úgyse a burgonya, hanem az a sok olaj, amiben kisül.
Bár én nem eszem meg, de a család szereti. Az újburgonyára viszont már ki vagyok éhezve, az alacsony keményítőtartalma miatt diétába is beilleszthetőnek tartom.

tócsni70Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
főtt krumpli2 db, 530 gr20060Lidl
vöröshagyma140 gr24033,6Lidl
tojás1 db40házi
metélőhagyma0DIY
tk. tönkölyliszt210 gr40084Lidl
1 teáskanál
Monini vagy DIY olajspraytócsni oldalanként 1-1 fújás200kínai bolt
adag6418
1) A vöröshagymát aprítógépben összevágom nagyobb darabokra.
2) A krumplit is összekeverem vele.
3) Sózom, fűszerezem (jelen esetben metélőhagymával).
4) Kanállal apránként adom hozzá a lisztet. Ez a mennyiség már nem folyós, de még nyúlós masszát eredményez. Szerintem érdemes minél kevesebb lisztet adni hozzá.
5) Vizes vagy olajos kanállal pogácsákat szaggatok, minden darab után bevizezem a kanalat. Ha befújtam a pogikat olajjal, utána lapogatom el, mert nagyon tapad egyébként.
6) Ha megpirult, megfordítom a sütőben és olajjal befújva azt az oldalát is készre sütöm.



DIY olajspray
Ebayről 200 Ft-rt lehet rendelni 100 ml-es plasztik üvegeket. Nálam három van használatban: egyikbe olajat, másikba vizet töltök (kenyérsütéshez kell), és az ecetnek is fenntartok egyet a takarításhoz.
empty bottle 100 ml
vagy ezen a linken válogathattok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése