A Sparban 99 Ft volt a 250 grammos koktélparadicsom, és mivel szép volt az áru, meg is vettem mind a négy dobozzal, ami maradt. Kettőt felhasználtam az ebédhez, a többit eleszegetjük. A Tolle trappista kilója is 950 Ft-ba került, bár nem vagyok meggyőződve a minőségéről, de néha belefér egy kis bűnözés. A fetasajt a hétvégi vendégségből maradt, mindenképp szerettem volna felhasználni, a tésztát pedig a Pingvin Patikától rendeltem hó közepe táján, mert féláron adták.
| sok sajtos-koktélparadicsomos tészta | 223,3 | Ft/adag | ||
| Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
| Pasta d'oro tészta | 250 gr | 440 | 110 | Pingvin Patika |
| koktélparadicsom | 500 gr | 400 | 200 | Spar |
| trappista Tolle | 100 gr | 950 | 95 | Spar |
| feta sajt | 100 gr | 1400 | 140 | piac |
| parmezán | 30 gr | 3500 | 105 | Lidl |
| repceolaj | 1 evőkanál | 700 | 20 | Herbaház |
| só | ||||
| bazsalikom | 3 evőkanál | DIY | ||
| adag | 3 | 670 |
1) Megfőztem a tésztát sós-olajos vízben (illetve mindig csak leöntöm forró vízzel, és fedő alatt magától megpárolódik).
2) Leszűrtem, leöblítettem a tésztát és visszatettem a főzőedénybe. Nem jó a sok mosogatás.
3) A trappistát és a parmezánt lereszeltem, a fetát felkockáztam, a koktélparadicsomokat feleztem vagy negyedeltem és összekevertem a bazsalikommal.
Kész!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése