2016. március 29., kedd

Grillezzünk!

Ha tetszik a recept, kérlek, kedveld facebook oldalunkat! olcsó és egészséges

Ha vendégeket várunk, gyakran kerül elő a grillsütő, mert hétköznap nem szívesen játszadozunk vele, de nincs is jobb, mint a porhanyós grillhús, amin nemcsak a fűszereket, hanem még a füst ízét is érzed.

A csirkemellet érdemes beáztatni előtte tejbe, majd a tej leöntése után pácolni csak be.
Az origo cikke szerint a hús nem lesz tőle puhább, csak ha megfőzzük benne, de sok étterem így puhítja a húst és én is jobban szeretem, ha így készül.

A tarját előtte este szoktuk bepácolni.

grillhúsok336,0Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
csirkemell1 kg15001500Lidl
tej2 dl15030Lidl
repceolaj1 dl80080Herbaház
rozmaring3 evőkanál0DIY
bazsalikom1 evőkanál0DIY
1 evőkanál0
tarja1,5 kg11001650hentes
repceolaj1,5 dl800Herbaház
mustár2 dl500100Lidl
bors, só1-1 evőkanál
adag103360

Lélegzetelállítóan üde látvány a végeredmény:


Aki pedig plusz kalóriákra vágyott, rozsos-lenmagos és graham lisztes szénhidrátcsökkentett, vajas-tejes kiflivel egészíthette ki a menüt:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése