tejes kifli | 52 | Ft/adag | ||
Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
barna rizsliszt | 120 gr | 700 | 84 | Internetpatika |
DW sütőliszt | 130 gr | 1000 | 130 | Internetpatika |
tk. tönkölyliszt | 360 gr | 400 | 144 | Lidl |
joghurt | 250 gr | 200 | 50 | DIY |
vaj | 100 gr | 1500 | 150 | Lidl |
tej | 113 ml | 200 | 2,6 | Lidl |
búzasikér | 10 gr | 1400 | 14 | Internetpatika |
só | 1 evőkanál | |||
adag | 11 | 575 |
1) A száraz hozzávalókat összekevered: só, sikér, száraz élesztő, rizs-, tönköly- és sütőliszt, utóbbi kiváltható bármi mással, mivel a tönkölyliszt dominál a tésztában, és könnyű vele dolgozni.
2) A közepébe beleöntöd a joghurtot, tejet (ha friss élesztő van otthon, ebben futtasd fel előtte), és a szobahőmérsékletű vajat.
3) Gyúrd jól össze. Akkor jó, ha nem ragad az edény falához és a kezedhez. Gépben 5 perc.
4) Lefedve, meleg helyen hagyd állni a tésztát egy órát, hogy megkeljen.
5) A bolti kifli mását 100 gr tésztából kapod. Porciózd ki, gyúrd gombócokba és hagyd 10 percet állni letakarva a nyújtás előtt, különben összeugrik a tészta.
6) A gombócokat nyújtsd háromszög alakra, vagyis a sodrófával három irányban tologasd szét a tésztát. Legyen minél vékonyabb.
7) A szélesebb felénél kezdve tekerd fel, tedd sütőlapra (ha közvetlenül rá: olajozd ki előtte az alját, szilikon lapra simán pakolhatod).
8) Még fél óra kelesztés, majd vizezd be a tetejét. Spriccelheted vagy kenheted is.
9) Sütőben 230 fokon alul-felül sütéssel, vagy 210 fokon légkeveréssel süsd.
Ez a kifli másnap is puha még, de valószínű hamar el fog fogyni. Rendkívül laktató, nem emészted meg olyan hamar, mint a bolti társait. Gyerekeknek vagy kirándulásokra különösen ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése