2016. március 3., csütörtök

Naan kenyér tk. tönköly- és kendermaglisztből

Ha szeretnétek otthon kenyeret sütni, de féltek belevágni, ez a legjobb verzió a határaitok feszegetéséhez, mert nem kell keleszteni, újragyúrni, hajtogatni, spriccelgetni, bevagdosni, csak összegyúrni a tésztát, sodrófával kinyújtani és mehet is a palacsintasütőbe!

"naan kenyér"86,4Ft/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
tk. tönkölyliszt500 gr400200Lidl
kendermagliszt60 gr2600156Herbária
1 evőkanál
búzasikér1 evőkanál60012Internetpatika
instant élesztőfél zacskó50Lidl
víz1 bögre
repceolaj1 evőkanál70014Herbária
adag5432

1) A száraz hozzávalókat keverd össze (lisztek, élesztő, só, búzasikér, a C-vitamin por állagjavító még)!
2) Olajjal / zsiradékkal és feleannyi vízzel, mint amennyi lisztet használsz, keverd, majd gyúrd össze! Ha az arányokon változtatsz, egyszerre csak kevés vizet vagy lisztet tegyél hozzá.
3) Ha a tészta nem ragad (!) már az edény falához, kész is vagy! Itt nem kell vigyázni a tökéletes állagra.
4) Gombócnyi mennyiséget vegyél ki belőle, nyújtsd vékonyra, és teflon- vagy kerámiaedényben süsd ki! Ahol felpúposodik, ott az alja égettebb lesz, le is nyomogathatod. Egy-egy oldalának 3-4 perc kell maximum.
5) A maradék tészta tetejét lekenem olajjal, hogy ne száradjon ki, és hűtőben tárolom.

Ennyi tészta nekünk napi 3 naan kenyérrel számolva 5 napig elég.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése