| "naan kenyér" | 86,4 | Ft/adag | ||
| Hozzávalók | mennyiség | ár/kg | ár | beszerzési hely |
| tk. tönkölyliszt | 500 gr | 400 | 200 | Lidl |
| kendermagliszt | 60 gr | 2600 | 156 | Herbária |
| só | 1 evőkanál | |||
| búzasikér | 1 evőkanál | 600 | 12 | Internetpatika |
| instant élesztő | fél zacskó | 50 | Lidl | |
| víz | 1 bögre | |||
| repceolaj | 1 evőkanál | 700 | 14 | Herbária |
| adag | 5 | 432 |
1) A száraz hozzávalókat keverd össze (lisztek, élesztő, só, búzasikér, a C-vitamin por állagjavító még)!
2) Olajjal / zsiradékkal és feleannyi vízzel, mint amennyi lisztet használsz, keverd, majd gyúrd össze! Ha az arányokon változtatsz, egyszerre csak kevés vizet vagy lisztet tegyél hozzá.
3) Ha a tészta nem ragad (!) már az edény falához, kész is vagy! Itt nem kell vigyázni a tökéletes állagra.
4) Gombócnyi mennyiséget vegyél ki belőle, nyújtsd vékonyra, és teflon- vagy kerámiaedényben süsd ki! Ahol felpúposodik, ott az alja égettebb lesz, le is nyomogathatod. Egy-egy oldalának 3-4 perc kell maximum.
5) A maradék tészta tetejét lekenem olajjal, hogy ne száradjon ki, és hűtőben tárolom.
Ennyi tészta nekünk napi 3 naan kenyérrel számolva 5 napig elég.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése