2016. március 15., kedd

Tupperware - elfogulatlan vélemény

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, kedveld facebook oldalunkat! olcsó és egészséges

Több internetes csoportban is álmélkodva láttam, mennyire össze tudnak csapni a Tupperware hívei és ellenségei egymással. Mivel én egyik táborba sem tartozom, de évek óta rendszeresen használom az edényeket, szeretném Veletek megosztani a szubjektív, de elfogulatlan véleményemet a termékekkel kapcsolatban.

Mint láthattátok a posztokban, mindig Tupperware dobozban visszük az ebédet. Évek óta ezt használom, elsősorban ennek az az oka, hogy sosem folyik ki belőle az étel. Ez a jó tulajdonsága tagadhatatlan.

A bögrék esetén már könnyebb megjárni, mert ha figyelmetlen az ember, könnyű félrepattintani a tetőt, egyik oldalon marad egy láthatatlan hézag. Az ételes táskámba már számtalanszor borult bele a reggeli kávém.



Ami a legjobban arra késztet, hogy más alternatívát találjak rá, az az elhasználódás mértéke.
A tupper védelmében hozzáteszem, ebben melegítjük az ételt a mikróban, amit nem lenne szabad. De milyen ételhordozó az, amiben csak tárolni lehet, melegíteni nem?? Szóval a kényelem érdekében inkább tető nélkül ebben mikrózunk, mert nem deformálódik el tőle - és elfogadjuk, hogy előbb-utóbb csúnya lesz.

A képekre kattintva felnagyíthatjátok őket.
Jobb oldalon az egyik legrégibb Hitparádé edényemet láthatjátok (sötétkék). Ezt még kézzel mosogattam (nem dörzsiszivaccsal, hanem simával). A középső (kékeszöld) másfél éves, a bal pedig (zöld) a legújabb, ők a mosogatógépben tisztulnak.
Pár használat után elkezd kopni a doboz belseje, és minden alkalom után egyre gusztustalanabb lesz. Nemcsak kifakul a műanyag, hanem úgy tűnik, mintha koszos maradna.


Mikrós alternatíva is létezik, de darabja kerül annyiba, mint a Hitparádé három részes kollekciója (6. edény).



A felső sorban levő edények 600 ml-esek, ezekből főleg joghurtot eszek.
Az 1. a legjobb a három közül, nagyon szeretem. A 2-nak a tetejével nem vagyok kibékülve, mert ahogy leszeded, szinte dob egyet magán. A 3-ra nehéz rátenni is, levenni is a tetőt, ráadásul beleül a csillagos mintába a szósz. Ezt semmiképp se venném újra.

Az alsó sor dobozaiban visszük az ebédet. A 4. és 6. 400 ml-es csak, a kolléganőkkel még csak-csak jóllakunk belőle, de egy férfi nem éri be ennyike ebéddel. A 4-kel ugyanaz a bajom, mint a 2-kal, vagyis ahogy nyílik, még az étel is kipattan belőle. A 6. a legrégibb edény, szép is, jó is, szóval aki kifizet érte ennyi pénzt, nem csalódik a minőségében. Amiért keveset használjuk, az a mérete.

Alternatívaként üvegedényeket vettem műanyag tetővel. Az ikeás és a cba-s négy klipsszel leszorítós szuperált a legjobban, a cba-s váákumos ezeknél rosszabb, de mindegyik teteje a Tuppernál hamarabb felmondta a szolgálatot. Ti ajánlotok valamit?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése