2016. március 1., kedd

Kölessmarni 90 Ft / adag

Csak köleslisztből képtelenség palacsintát sütni. Keményítővel, sok zsiradékkal vastag palacsintákat lehet készíteni, amik törnek, nem tekerhetőek, palacsintatortaként azonban használhatóak.
(Ehhez nem jó a darált köles, hanem csak a készen kapható, abszolút jól megőrölt liszt a megfelelő.)
Ha pedig lepény készül belőle a sütőben, nem ugyanaz az állaga mindenhol, belül nedvesebb marad.

Érzitek ugye a sok kísérletezést....? Mert ez nem kudarc, csak tapasztalat. :)

Az íze viszont nagyon kellemes, így kicsit csavartam rajta, hogy a hátrányát (töredezését, vastagságát) az előnyére formáljam.

kölessmarni88,0ár/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
kölesliszt150 gr1060159Internetpatika
kókuszzsír20 gr100020Internetpatika
víz + (mag)tej elegye500 ml15045
házi lekvár100 gr0DIY
1 kávéskanál100040Internetpatika
vanília
(lásd igazi vaníliás cukor)
1 teskanálDIY
adag3264

1) Palacsintatésztát keverek az alapanyagokból. Először hígnak tűnik, de nem marad így!
2) Állni hagyom minimum fél órát, mert a köles megszívja magát folyadékkal.
3) Felkavarom az aljára leülepedett köleslisztet, beleöntöm egy tepsibe és beteszem a sütőbe 180 fokra. A tészta 5 mm - 1 cm vastag legyen maximum. 
4) Ha megsült az alja vagy teteje, jól összetöröm, összekeverem és visszateszem még a sütőbe, amíg teljesen át nem sülnek az apró kis darabkák.
5) Lekvárral tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése