2016. február 21., vasárnap

Igazi vaníliás cukor

Kérlek, kedveld facebook oldalunkat! olcsó és egészséges

Húsvét előtt még nem késő belevágni a vaníliaprojektbe!

A boltokban kapható vaníliás cukor egyrészt kis kiszerelésű, másrészt nyomokban tartalmaz vaníliát.
A vásárolható vanília kivonatok, amennyiben valódi vaníliából készülnek, nem aromák csupán, elég drágák (3-4 ezer Ft). Otthon viszont nagyobb mennyiség az ár töredékéért el is készíthető.

A vaníliát külföldről rendelem. Majd szeretnék ebayes rendelésekhez segítséget nyújtó posztokat is írni, mert nagyon megéri onnan beszerezni az árukat, egyelőre a vaníliarudak linkjét adom meg:
vanilla beans
Franciaországból 1-2 hét alatt meg szokott jönni a csomagom.
A grade A a legjobb minőségű rúd, a B ennél kissé rosszabb, az alatt nem érdemes beszerezni.

Három fajta vaníliát tartok otthon:


Az első üvegben egy szál, oldalán végigvágott vaníliára öntök édesítőszert, jelen esetben dia wellness negyedannyi ugyanannyit. A rúd olajat enged, ami összeragasztja a cukrot és a cukorpótlókat. Remekül átveszi az illatát. Nálam mindig van egy ilyen üveg a fűszerespolcon. Ha már csak félig van, teletöltöm újra és összerázom.

A második üvegben a cukorpótlóhoz összevágott és kávédarálóban felaprított vaníliát keverek. Nem csak a magját lehet felhasználni hozzá, hanem az egész rudat.

Végezetül teszek el kis mennyiségben összevágott vaníliát is, de ez áll el legkevésbé.

Mindenmentes Nóri instrukciói alapján készítettem vaníliaesszenciát is alkoholból, sütikben jó, mert az alkohol hő hatására elbomlik, de én kiérzem a végeredményből az ízét és nem szeretem annyira. De így áll el a vaníliarúd legtovább.

Szoktam összevágott vaníliát mandula- vagy jojobaolajba áztatni. Ez is viszonylag romlandó, de majd elmesélem, hogyan használom fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése