2016. február 18., csütörtök

Fetás-snidlinges köleskása 226 Ft / adag

Kedveld facebook oldalunkat! olcsó és egészséges

Nálunk ez akkora kedvenc, hogy csak egyszerűen így hívjuk: "köles".
Van, aki hidegen eszi salátaként, mi inkább melegen szeretjük.

Snidlinggel a legfinomabb szerintem, amit csak a végén szabad hozzákeverni. Ha az nincs, mehet bele hagyma még a legelején.

fetás-hagymás köles225,9ár/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
köles300 gr625187,5Internetpatika
víz900 ml (3x)
angolszalonna10 dkgkb. 3000300kaptuk
házi tejföl (vagy joghurt)300 gr16048DIY
fetasajt230 gr1600368piac
1 teáskanál
zöldfűszerek1 csokorDIY
adag4904

1) Háromszoros vízben feltettem főni a kölest. Óvatosan kell vele bánni, mert hamar kifut, ha már felforrt, szóval takarékon kell főzni szép lassan. Pici sót és ha vörös- vagy lilahagymát használsz, ilyenkor tedd bele.
2) Amikor felszívta a vizet, keverek bele tejfölt. Ilyenkor már lekapcsolom alatta a tűzhelyet, mert az alja könnyen odakozmál. A feldarabolt fetasajtot is belekeverem, végezetül pedig a felaprított zöldfűszereke adom hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése