2016. február 1., hétfő

Reform sárgaborsó főzelék 320 Ft / adag

Ha egészségeset akarsz enni, a főzelék mindig jó ötlet! Nem kell ragaszkodni a gyerekkori emlékképekhez, mert nagyon változatosan el lehet készíteni őket! A sárgaborsó igazi mumusnak számított, de ha így készíted, biztos nem a menza jut majd eszetekbe róla.

Mivel két kolléganőmmel felváltva visszük az ebédet egymásnak, így ezt tejmentesen készítettem el. Nem volt kedvem a feltéttel bajlódni, így virslit hoztam hozzá. Nagyon megválogatom, melyik virslit veszem meg, mert húst szeretnék enni, nem... ne menjünk inkább bele.

Sárgaborsó főzelék311,9ár/adag
Hozzávalókmennyiségár/kgárbeszerzési hely
Sárgaborsó0,5 kg378189Penny
Hagyma200 gr22048,4Penny
Kókuszzsír1 evőkanál100020Internetpatika
Cocomas125 gr1360170Internetpatika
Ételízesítő, Zsálya1 evőkanálDIY
Sáfrány / kurkuma1 teáskanál70020Külföldről
Virsli4 pár1600800Lidl / hentes
adag41247

1. lépés
(Energia)spórolási tipp: A "főzhető magokat" (hüvelyesek, gersli, rizs) mindig forró vízzel öntöm fel, elég, ha 1-2 órát ázik így, a vizet pedig kétszer cserélem rajta, és lefedve hagyom megpárolódni, így még a barnarizs is kész lesz 10 perc alatt.

2. lépés
Az üvegesre pirított hagymával felteszem főni a borsót, hozzáadom a szárított fűszereket. (Friss zöldfűszerek csakis a végén kerülnek az ételbe!) Végezetül a cocomassal kikeverem. Ha kell, rizs- vagy hajdinalisztet használok  a sűrítéshez, ami el is hagyható.
(Mivel maradt egy fél cocomasom, még a héten készül valami vele.)
A szép szín kedvéért tettem bele sáfrányt. Itthon nagyon drága, de nyaraláskor mindig veszek belőle annyit, hogy legalább egy évig elég legyen. A kurkuma és az olajon pirított sárgarépa is remek sárga színt varázsol.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése